Buurt- en Belangenvereniging Huis ter Heide

Zeister Historisch Genootschap

 In 1654 vinden we langs de Amersfoortsche Wegh een herberg met de naam t Huys ter Heyden. In de directe omgeving worden in dezelfde tijd de landhuizen Zandbergen en Beukbergen gebouwd. Het landgoed Dijnselburg is onder de naam Dinxelo of Dinslaeken al bekend sinds 1277. Als er later ook kleinere woningen gebouwd worden ontstaat een buurtschap. De aanleg van de Macadamweg (nu Bergweg) en van de spoorlijn Bilthoven-Zeist met een station in Huis ter Heide geeft gelegenheid voor verdere groei van het dorp. Het Witte Kerkje van 1860 is nog steeds bekend als Onderwegkerk voor reizigers.

  

N.B.: Gebruik de Down/Up/Stop/Top knoppen!!!

Activiteiten in 2016 !!!!!!!

Zie in het hoofdstuk "Bestemmingsplannen" de visie van de werkgroep Ruimtelijke Ordening over de Bestemmingsplannen Amersfoortseweg e.o. (2008) en Bestemmingsplan Oud Zandbergen e.o. (2009). Met name de onzekerheid over een mogelijke ontsluitingsweg over het Glaxoterrein vraagt onze aandacht.  

 Lees hier meer....

Lezing over het ontstaan van mineralen en edelstenen.

Op vrijdag 25 november om 20.00 houdt Wendela Copijn een lezing over dit onderwerp in het zaaltje van Dinslo, Kardinaal Alfrinkhof.
Voor koffie, thee of andere dranken rekenen we 1,00 per drankje.
 
 
12536