Buurt- en Belangenvereniging Huis ter Heide

Van Wikipedia

52 7' NB, 5 15' OL

Kapel langs N237

Huis ter Heide is een dorp in de gemeente Zeist, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp is vastgegroeid aan Bosch en Duin en heeft 1.425 inwoners (2006, Gemeente Zeist).

In Huis ter Heide bevond zich een internaat van de Prins Alexander Stichting met de daarbij behorende school, Piet Oost School, een onderwijsinstelling voor blinde en slechtziende kinderen. Prinses Marijke heeft er onderwijs genoten. In 1980 vierde deze instelling zijn 100-jarig bestaan waarbij sinds 1951 ook plaats was voor slechtzienden. In 1988 is zowel de Stichting, School en Internaat opgeheven en zijn alle activiteiten verhuisd naar Huizen en ging verder onder de naam Visio.

De grondlegger en oprichter van de stichting is de heer P.S.N. Oost (Pieter Sybrand Nicolaas). In Huis ter Heide draagt nog een pand zijn naam daar waar hij in is begonnen met een schooltje voordat de Stichting de toenmalige locatie verhuisde op de Hoek Bergweg/Prins Alexander Weg, vanwaar de namen Piet Oost School en Prins Alexander Stichting.

N.B.: Gebruik de Down/Up/Stop/Top knoppen!!!

Activiteiten in 2016 !!!!!!!

Zie in het hoofdstuk "Bestemmingsplannen" de visie van de werkgroep Ruimtelijke Ordening over de Bestemmingsplannen Amersfoortseweg e.o. (2008) en Bestemmingsplan Oud Zandbergen e.o. (2009). Met name de onzekerheid over een mogelijke ontsluitingsweg over het Glaxoterrein vraagt onze aandacht.  

 Lees hier meer....

Lezing over het ontstaan van mineralen en edelstenen.

Op vrijdag 25 november om 20.00 houdt Wendela Copijn een lezing over dit onderwerp in het zaaltje van Dinslo, Kardinaal Alfrinkhof.
Voor koffie, thee of andere dranken rekenen we 1,00 per drankje.
 
 
12523